Datum:

August 9, 2022

-
Autor:

OFFICE HOUSE

Jak důležité je pracovní prostředí?

Jak důležité je pracovní prostředí?

Jak důležité je pracovní prostředí?

Efektivita pracovního výkonu a výsledků nejsou ovlivněny pouhým nadáním a šikovností zaměstnance. Pokud má zaměstnanec zajištěné vhodné pracovní podmínky, produktivita a výkonnost přímo úměrně k tomu stoupá. Již při zařizování kancelářských prostor je nezbytné brát v potaz i faktory, které mohou ovlivňovat efektivitu jednotlivců i týmu.

Denní světlo je alfou a omegou pracovní výkonnosti

Dostatek denního světla má zcela zásadní vliv na lidský organismus. Prioritně by hlavním zdrojem světla mělo být přirozené osvětlení prostoru pronikající okny do místnosti. Pakliže je nedostatečné, je nezbytné tento nedostatek vykompenzovat jiným zdrojem osvětlení.

Bez dostatku čerstvého vzduchu výkonnost mozku klesá

Mnohé studie odborných týmů poukazují na fakt, kdy celková produktivita ve vnitřních prostorách klesá až o 10 %, zejména v důsledku nadměrného oxidu uhličitého. Proto je potřebný pravidelný přísun čerstvého vzduchu.

Nežádoucí hluk způsobuje nespokojenost a nesoustředěnost

V pracovním prostředí by naměřený hluk neměl překročit 40 dB, zejména pokud se potřebujete soustředit během práce. Nadměrná hlučnost způsobuje vyšší chybovost, nesoustředěnost, je rušivá a má nepříznivý vliv i na celkovou duševní pohodu

Teplo má výrazný vliv na výkyvy v produktivitě

Příliš vysoké či naopak nízké teploty nepůsobí příznivě ani na lidský organismus, ani na psychiku. Doporučovaná teplota pro vnitřní práce je 20 až 24 °C, přičemž by měla mít možnost regulace.

Naše produktivita je ovlivňovaná i zařízením, dispozicí a členěním pracovních prostor. Ovlivňují nás především pocity, které vnímáme z prostředí, musíme se v první řadě cítit komfortně a být vnitřně ztotožnění s naším pracovním prostorem.

Flexi Office nabízí klientům servisované kanceláře s dispozičním řešením přesně podle představ klienta. Klienti mají vše potřebné na dosah ruky a v případě technických potíží poskytuje Flexi Office IT podporu, která promptně reaguje na případné dotazy. K dispozici jsou i různé typy zasedacích místností s variabilní uspořádáním a nabídkou.

Ozvěte se nám a společně vybereme tu nejlepší variantu pro vaše podnikání!

Máte zájem o konzultaci?

Kontaktujte nás